diumenge, 29 de maig del 2016

2. QUÈ ÉS COMEDIANTS

Comediants és un col·lectiu format per actors, músics i artistes de tot tipus dedicat per complet al món de la creació. Els principals creadors i integrants del grup són cinc: 




Joan Font, el director de la companyia i director artístic; 




Jaume Bernadet “Jaumet” , director artístic; 






Francesca Sola “La Paca”, RRPP de la companyia; 





Rita Kuan “Jin-Hua”, actriu i productora artística 





Mª dels Àngels Julian, “Angeleta”, actriu de la companyia. 







La companyia va formar-se després de crear un espectacle de fi de curs per a l'institut del teatre. El model de creació que van aportar, l'energia i les ganes de seguir treballant en aquella línea van fer que aquell grup d'amics comencés a crear coses noves, impossibles d'imaginar en aquell moment. Comediants plantegen un teatre de sentits, colors, emocions i textures, però també un teatre de provocació. De la provocació que suposa la senzillesa del mite o el conte enfront la complicada vida moderna, de l’optimisme enfront de certes realitats actuals, del redescobriment d’allò quotidià enfront de l’imparable girar del temps i la provocació del compromís amb el present; poder obrir-li els ulls a la gent i que torni a veure el món com una gran casa de cultura i plaer. Per a ells tots els llocs poden servir d’escenari, des d’una plaça, a un teatre, a la boca d’un metro o el mateix llac de Banyoles. Qualsevol element pot ser dramatitzat, des d’un got de llet a un llit o un capgròs, i qualsevol tipus de llenguatge és perfectament vàlid per tal d’arribar a l’espectador sense posar un límit d’edat, ja sigui a través del mim, les titelles, la comèdia dell’arte o el clown.








En aquest vídeo, Joan Font, el director i un dels creadors de Comediants, ens parla de com va començar tot. La seva intenció era anar a les pròpies arrels i deixar de fer el mateix que feia tothom, crear alguna cosa que no poguessis veure a tots els teatres d’arreu del món, un tipus d’espectacle que tant sols es fes aquí. Es podia veure a altres parts del món, però sempre amb la consciència que fos pròpia. Ens parla de la pressió que tenim de fer-ho tot correctament, on no et pots equivocar i l’has d’encertar sí o sí. Una pressió que Comediants va voler trencar en els seus inicis. Ell veu aquest fet com una cosa terrible per la societat, ja que crea uns formats molt previsibles que no deixen lloc a la creació i l’equivocació, que, segons ell, és el milor que et pot passar a la vida. T’equivoques quan arrisques, i si no hi ha risc, no hi ha res.
WEBGRAFIA:
http://palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/exposicionsactuals/comediants/
comediants.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada